Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ευρωαγορές με το βλέμμα στη Fed

Αρνητικό πρόσημο και χαμηλός όγκος συναλλαγών στις ευρωαγορές ενόψει της ομιλίας του επικεφαλής της Fed, Ben Bernanke, ενώ με βήμα σημειωτόν κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall.

Αρνητικό πρόσημο και χαμηλός όγκος συναλλαγών καταγράφεται στις ευρωπαϊκές αγορές εν όψει της ομιλίας του επικεφαλής της Fed, κ. Ben Bernanke, ενώ με βήμα σημειωτόν κινούνται τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX 30 υποχωρεί κατά 1,99%, στις 5.472 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,79%, στις 3.094 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,63%, στις 5.098 μονάδες.

Στις αγορές του ευρωπαϊκού Νότου, ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί κατά 0,47%, στις 8.261 μονάδες, ο πορτογαλικός PSI καταγράφει απώλειες 0,21%, στις 6.058 μονάδες, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,14%, στις 14.935 μονάδες

Πάντως, οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου κινούνται ανοδικά καθώς παρατάθηκε η απόφαση για απαγόρευση του short selling. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μετοχή της Societe Generale -που είχε βρεθεί τις προηγούμενες εβδομάδες στο μάτι του κυκλώνα- ενισχύεται κατά 1,3%.

Στις 17:00 ώρα Ελλάδος, οι επενδυτές αναμένουν την ομιλία του κ. Ben Bernanke και το εάν θα επιβεβαιώσει ή όχι τα αντικρουόμενα σενάρια περί τρίτου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Λίγο νωρίτερα, στις 15:30 ώρα Ελλάδος, ανακοινώνεται η δεύτερη εκτίμηση για τον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας για το δεύτερο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v